torsdag 12 mars 2015

Önskar av tomten

Migrationsverket fortsätter sina utvisningar av barn. Här är det två av tre som är födda här och ändå skall de nu ut med sin mamma. http://www.bpis.se/onskan-till-tomten-att-fa-stanna-i-sverige/
På skolkortet sitter en leende pojke, bredvid finns en hjärtskärande text. Det är Mohamed El Safh som levererar sin enda önskan inför julafton: att han ska få ett uppehållstillstånd i Sverige.
Metro skrev om honom i december, under tisdagen kom beskedet från Migrationsverket till hemmet i Grästorp. Tomten hade inte sett till att Mohammed önskan slog in. Han och hans familj utvisas.
– Vi har bott i Sverige sedan augusti 2004, både Mohammed och hans lillasyster är födda här. Ändå är det bara avslag, avslag, avslag, myndigheterna vill att vi ska tillbaka till Libanon. Ett land som mina barn knappt känner till, säger Mohameds pappa Abdul Rahman El Safh.

Mohamed vill inte prata meddelar hans storasyster. Han är arg och framför allt ledsen över beskedet från Migrationsverket. Hans önskan slog inte in. Han vill inte ens gå till skolan längre – han vet ju inte om han får vara kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar