onsdag 11 mars 2015

Barn och surfplattor

Nu har man forskat och kommit fram till att barn inte skall sitta för länge vid surfplattor eller liknande.
http://www.bpis.se/tysk-hjarnforskare-internet-och-surfplattor-forstor-barnens-hjarna/
Om barnen forsätter att använda digitala medier som i dag kommer vi att få dramatiskt fler dementa i framtiden. Barnens liv kommer att förkortas. Det säger Manfred Spitzer som är psykiater, psykolog och hjärnforskare.

Såväl forskningen som människors erfarenheter visar att strålningen orsakar bland annat: huvudvärk, inlärnings- och minnesproblem samt stressrelaterad psykisk ohälsa. Förhöjd strålning i hemmet från en påslagen WiFi-router eller DECT-basenhet eller en mobilmast i närheten kan ödelägga sömnen.
250 undersökningar enbart mellan år 2007 och 2014 har visat att mikrovågsstrålning och lågfrekventa elektromagnetiska fält har negativa effekter på centrala nervsystemet. I ett faktablad ges exempel ur laboratorieforskning på djur som visar att exponering för strålning från mobiler och WiFi orsakar exempelvis försämrat minne och orienteringsförmåga, beteendestörningar, läckande blod-hjärnbarriär samt bestående hjärnskador. På sikt finns ökad risk för cancer och neurodegenerativa sjukdomar.

Allt fler barn i Sverige mår dåligt i takt med den ökande strålningen. Huvudvärk, sömnsvårigheter och sämre psykisk hälsa har nått epidemiska nivåer, enligt forskning.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar