tisdag 17 mars 2015

Kan inte säga att de inte visste

Regering och riksdag kan inte påstå att de inte visste.

D 25 oktober 2011 satt jag alltså inför flera av socialutskottets medlemmar och berättade om just det du belyser i dina artiklar.

Det var en advokat, en domare, två familjehem, en själva drabbad som barn och en bio mamma. Vi ville lyfta att man stötte på samma problem vilken stol man än satt på vad gäller socialen och dess hantering av människor. Vi ville belysa att lagar utgår ifrån att myndigheter alltid gör rätt och även om de gör fel så kräver man inte rättelse. Att trots kritik kan handläggare jobba kvar och t.o.m fortsätta i samma ärenden. Att samma handläggare både bedömer, utreder processar och verkställer i samma ärende vilket inte är tillåtet någon annan stans. Att man först drabbas sedan förväntas driva sin egen upprättelse process trots att man riskerar att åka på domstols kostnaderna och gå i konkurs. (Sök på Marianne Sigström som förlorade sin son och nu har ca 2 miljoner i skulder för att de inte kunde bestämma vem som var ansvarig. Hur var det i vårt ärende där de får massiv kritik ifrån socialstyrelsen de ansvariga döms (för tredje gången i svenska historia) men det inte påverkar ett enda dugg i vårt ärende. Barnen är och verkar förbli borta.

Åter till vårt besök i riksdagen. Jag bloggade om det http://fostermamman.blogspot.se/2011/10/i-riksdagen-igen.html

I inlägget är det länk till ett TV inslag som tyvärr är bortplockat men där ligger en kopia av en artikel i Hallands posten


Och det resulterade i ett par motioner http://fostermamman.blogspot.se/2011/10/effekter.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar