tisdag 31 mars 2015

Får räkning trtos förlossning på parkeringen

Är det så här vi skall behandla människor i nöd? Om någon knackar på och behöver hjälp. Ingen  öppnar utan det löser sig utanför huset sedan släpper vi in dem och låter dem stanna ett tag för att sedan skicka räkning?   Det är ju inte klokt. Vad skulle de gjort. Riskerat att dö utanför sjukhuset?
http://www.bpis.se/tvingades-foda-i-bilen-%E2%80%89kravs-pa-32-000-kronor/
Luleå Desperat knackade hon på Sunderby sjukhus fönster och dörrar. När ingen öppnade tvingades hon föda sin dotter i bilen på parkeringen. Nu krävs Alina-Elena Dima, 28, på 32 681 kronor – av sjukhuset.
NSD har tagit del av fakturan som Sunderby sjukhus har skickat. Där står det att om hon skickar sitt EU-kort så betalas den av ett försäkringsbolag. Ett EU-kort är ett europeiskt sjukförsäkringskort som ger dig rätt till ersättning om du blir sjuk eller söker vård inom EU.
Problemet är att få av de rumänska tiggarna har EU-kort.
– I Rumänien får man bara sådant om man jobbar, dessutom måste man betala för det, säger Andreea-Georgiana.
Alina-Elena har ingen aning om vad hon ska göra. Hon har knappt pengar till mat, det lilla hon får ihop skickar hon hem till sina barn i Rumänien.
Hon känner dessutom att sjukhuset såg till att hon blev kvar tre dagar efter förlossningen – så att socialen skulle hinna dit.
– Kommer socialen till alla svenska kvinnor som föder barn? Eller var det här ett specialfall, säger Andreea-Georgiana som är övertygad om att myndigheterna ville ta barnet från Alina.
– De frågade vad hon skulle göra med barnet, vad hon gör i Sverige, hur länge hon ska vara kvar.
Dagen efter att Alina-Elena lämnade sjukhuset reste hennes man till Rumänien med dottern. Där bor hon nu hos sin farfar.
– Om han inte tagit henne till Rumänien hade inte Alina haft sin dotter kvar, säger Andreea-Georgiana.
Vad säger man? Det är ju inte klokt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar