måndag 30 mars 2015

Ett blogginlägg

Patrik som tidigare lyft vårt fall skriver på Cattas bubbla om oss igen. Det är i sammanhanget då han diskuterar näthat. Allt näthat är inte politiskt.
http://cattasbubbla.se/2015/03/29/patrik-nyberg-allt-nthat-r-inte-politiskt/
I t ex fallet med barnen i Mark råkade bloggägaren ut för många osmakliga och obehagliga angrepp för att hon tog ställning för barns rätt att inte utsättas för övergrepp. Ingen annan bloggare och få i media vågade rapportera om ärendet förrän Uppdrag Granskning i flera program avslöjade Marks kommuns myndighetsövergrepp mot två små barn och deras familjehem. De som tystade förnuftets röst under lång tid var två författare. Båda försökte göra ärendet till en fråga om rasism och genom aggressiva påhopp och smutskastning lyckades de fram till Uppdrag Gransknings reportage vinkla debatten till att det var rätt att tvinga två romska barn att ryckas upp från de personer som barnen räknade som sina föräldrar.

Media var oroliga för att anklagas för antiziganism och lät de två författarna med resandebakgrund stå oemotsagda. Det ska tilläggas att ingen romsk organisation ställde upp på författarnas försök att politisera det tragiska Markfallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar