fredag 27 mars 2015

Barntanten

Sitter just nu på dagarna och ringer runt med inbjudan till utbildningsdagen. Har snart haft kontakt med samtliga kommuner i hela ästra VGötaland. Det strömmar nya medlemmar in någon varje vecka vilket jag tycker är roligt Självklart.
Har skrivit medlemsbrev som går ut varje månad. Vi är nu nästa 3800 medlemmar tillsammans med samarbets organisationerna.
Vi har fått sponsrat en bok som nu lottas ut bland de nya medlemmarna under febr-mars. Så ni har fortfarande chansen. Boken heter Andras barn mina ungar av Johan Schött. Tack så mycket  Han kommer även att delta som föreläsare under utbildningsdagen.


Sedan är det mycket privat med  renovering, placeringar och engagemang i en dag för barn i stan där jag bor. Vi har hyrt hela stadsträdgården och kommer att ha allt gratis för barn. Sist var det ca 2000 barn som kom. Nu i helgen har vi också en försäljningsdag med barn saker. Jag startade upp för 10 år sedan. Fick med fyra vänner. Idag är vi nästan 25 som jobbar med det. Vi drar in ca 70 000 kr på 4 timmar. Det mesta går tillbaka till de som lämnar in och överskott går till olika välgörande ändamål riktat till eller för barn. I början var det barn allmänt så vi var med och byggde kök på ett barnhem i Bolivia, vi skickade julklappar till barnhem i Rumänien. och bidrog till gatubarn. Sedan ville vi rikta det mer hem omkring och gav till barn avdelningen på sjukhuset, frälsningsarmen inför julklapps utdelning till utsatta familjer i stan, Vi har varit med och skickat främst ensamma mammor till Sommarland en heldag och  vi har sponsrat simskoleundervisning i stan.

Hade i "vevan" då vi hade barnen ett aktivitetshus för barn men orkade inte då vi förlorade dem utan lade ner Alla saker står nedpackade och drömmen finns kvar att kunna starta upp igen. Trots att det är snart 5 år sedan jag packade ihop ringer det någon varje månad och frågan om jag har öppet.

Nu fä jag ringde runt och bokade upp ambulans, polis och brandkåren för barn inför barndagen så fick jag höra att jag var igenkänd, det är ju du som är "barntanten" sa de.
Sämre smeknamn kan jag tänka mig så jag klagar inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar