måndag 9 februari 2015

Skuldsanering i hela EU

http://www.dagensjuridik.se/2015/01/beslut-om-skuldsanering-ska-galla-inom-hela-eu-och-norden
Regeringen har beslutat att tillsätta en utredning med anledning av kommande förändringar i EU:s insolvensförordning. Utredaren ska bland annat överväga behovet av gemensamma nordiska regler om gränsöverskridande skuldsaneringsför-faranden
 
- En viktig förbättring är att svenska skuldsaneringsbeslut kommer erkännas och få verkan inom hela EU. Det innebär att en person som har skulder i flera EU-länder och beviljas skuldsanering inte kommer behöva genomgå flera skuldsaneringsförfaranden, utan alla skulder kommer hanteras i samma beslut, justitieminister Morgan Johansson.
- Det här är ett av flera steg som krävs för att förbättra situationen för personer som blivit överskuldsatta. Utredningen ska lämna förslag som ger de nya reglerna ett bra genomslag i praktiken.
Vet inte om jag missförstår men de jag träffat skulle inte ens ha råd att ta sig till ett annat land. Vet inte om jag är knäpp eller fördomsfull men jag tänker att det bara kan gälla de som vill blåsa systemet. Man har skulder i ett land och flyttar till ett annat och skaffar sig skulder där också och inga små skulder utan så stora att man måste få skuldsanering även där? Har svårt att tänka mig att det skulle vara den ensamstående mamman med flera barn som varit sjuk och fått skulder och inte kan betala hyran och skulden bara växer och växer. Har även svårt att tänka mig att det är småföretagaren som haft eget men det inte gått och man fått själva både hus och hem.
Men det kanske är jag som tänker fel?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar