tisdag 3 februari 2015

Skilland på barn utifrån plånbok

Och så var det eleverna från Borås som var på skolresa. Då de skulle äta fick de som hade pengar gå på restaurang. Resten  fick käka mackor utanför.
http://altid.se/fattiga-elever-fick-inte-folja-med-pa-restaurang/
Eleverna från Engelbrektskolan i Borås åkte tillsammans på klassutflykt till Operan i Göteborg men när det var dags för mat fick de som hade råd gå på restaurang medan de som inte hade det fick äta smörgåsar utanför.
Händelsen är nu anmäld till skolinspektionen men skolans rektor Bosse Leskinen anser inte att de gjort något fel. Till SR säger han också att om det framkommer att skolan har gjort fel så kommer det inte bli fler skolutflykter.

– Att man inte har viljan att ordna det bra. Att man inte har det målet. Men jag vet att det är ett bekymmer på skolan att det är många som kommer från välbärgade familjer, och så finns det en minoritet som inte har den möjligheten att gå i märkeskläder och gå äta på restaurang. Jag vet ju att det finns ett problem, säger Viveka, som är förälder till ett av skolbarnen till Sveriges radio.
 
Det jag reagerar mest på är rektorns syn på saken. – Att man inte har viljan att ordna det bra.  Menar han att det var bra?
Han anser inte att de gjort fel och har de det kommer de inte att göra flera skolresor. Dvs om han inte får särbehandla elever så straffas de allihop....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar