måndag 16 februari 2015

Måste bara gilla Zlatan

Jag gillar inte sport och kollar inte fotboll men nu fick jag se två saker som faktiskt måste få mig att gilla Zlatan. Först har han tatuerat in namn på kroppen och sedan gjorde han en kupp och slet av sig tröjan för att visa dem. Det gjorde att han stängdes av nästa match. Varför gjorde han det då?
http://www.bpis.se/jag-skulle-tatuerat-in-alla-om-det-gick/
”Mitt namn är Zlatan Ibrahimovic. Var jag än går känner folk igen mig. Säger mitt namn. Hejar på mig. Men det finns namn ingen hejar på. Carmen. Rahma. Antoine. Lida. Cheeuy. Mariko.
Om jag kunde skulle jag skriva vartenda namn på min kropp. Men det finns 805 miljoner människor som lider av hunger i världen i dag. Alltför många av dem är barn. De drabbas av krig, naturkatastrofer och extrem fattigdom.
Jag har supportrar över hela världen. Från och med i dag vill jag att det stödet ska gå till de människor som verkligen behöver det. Så när du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn. När du ser mig, kommer du att se dem.”
 
Underbart. Sedan fick jag se nästa artikel.
http://www.bpis.se/zlatan-vad-kostar-det-att-aka/
Landslaget med inlärningssvårigheter, även kallat ”det okända landslaget” ska snart spela VM. Sverige slutade femma i EM i Gävle 2012 och tog sig därmed till mästerskapet i Brasilien.
– Det skulle kosta runt 600 000 kronor att åka. Sedan gick ju handikappförbundet in med 200 000, men det fattades lite, säger assisterande förbundskaptenen Stefan Jonsson till Sportbladet.

”Vad fan kostar en tröja då..?”

”Ibra” blev berörd när han fick höra historien.
– Jag ville göra allt som står i min makt för att hjälpa dom att få uppleva VM, berättade Zlatan för förbundets hemsida.
Stefan Jonsson tog kontakt med flera landslagsprofiler för att få uppbackning men den som bidrog med mest var Zlatan Ibrahimovic.
Kontakten förmedlades via herrlandslagets fysiolog Paul Balsom.
– Det var han (Balsom) som pratade med Zlatan och han hade frågat om han kunde skänka en tröja, som det andra killarna hade gjort. När han fick höra det så frågade han: ”vad fan kostar en tröja då, hur mycket kostar det att åka?” Vi behövde 350 000 kronor och gav kontonumret och så satte han in pengarna, säger Stefan Jonsson.
Jag bara måste gilla Zlatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar