onsdag 7 januari 2015

Vem bryr sig?

Ordförande i BRY har skrivit en debatt artikel http://www.expressen.se/debatt/socialtjanstens-brister-en-livsfara-for-barn/
Eftersom jag har varit inkopplad i ett annat fall med en liten pojke som vi kan kalla Robin så vet jag att det inte bara handlar om personalbrist. Det råder även en skrämmande attityd som drabbar barnen hårt. Misstänkta brott bortförklaras in absurdum.
"Om mamman bara slutar oroa sig så kommer Robin att må bra! Jag litar helt på min personal", svarade socialnämndens ordförande på en av landets kritiserade socialtjänster.

Det saknas inte bara personal. Bristerna är mycket mer allvarliga än så. Det är bara en tidsfråga innan nästa barn mördas. För att inte tala om alla de barn som överlever, men får sina liv förstörda på grund av att hjälpen uteblir. Trots flera larmrapporter under de senaste åren har ingen förändring skett. Socialsekreterarna protesterar nu själva mot ohållbar arbetssituation. Det är skrämmande tyst från ansvariga politiker. Vem bryr sig?

Vad som behövs är en attitydförändring som genomsyrar hela samhället. Var och en av oss måste våga se att barn far riktigt illa även här i Sverige. Vi måste visa civilkurage, börja bry oss och ställa krav på ansvariga politiker. Hur och när tänker de stärka rättsskyddet för de allra mest skyddslösa och sårbara - våra barn?
 
Följ länken och läs berättelsen Den gör mig spyfärdig.  Men jag ställer samma fråga: Vem bryr sig?
Var med och skriv på Bry revolutionen en revolution för barns rättigheter
http://namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=9539&fnvisa=namn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar