torsdag 8 januari 2015

Barn som utsätts/bevittnar våld

Hittade en länk till ett hjärtskärande alarmsamtal. Sex åriga flickan ringer 112 då styvpappan misshandlar mamma.  
http://viralkungen.se/post/6-ar-gamla-lisa-ringer-112-medan-hennes-mamma-blir-misshandlad-av-hennes-styvfar?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_content=flickan&utm_campaign=jerry
Scrolla lite längre ner så kommer det en svart ruta där du startar inspelningen.

Om någon tvivlar på att barn far illa av att bevittna våld så lyssna. Man hör tydligt hur flickan är helt förtvivlad.
Skönt att de äntligen kom en dom som fastställer att banr som bevittna´t eller utsats för våld inte skall tvingas att umgås / träffa dem som utsatt dem.



Svea Hovrätt 2011-02-01, mål nr T 4249-10
I målet framkom att parternas två barn var mycket traumatiserade och rädda för sin pappa. Hovrätten ansåg att barnen var i fortsatt behov av professionellhjälp och att behandlingen kunde försvåras om umgänge mellan barnen och pappan inleddes. Eftersom barnen i dagsläget skulle kunna fara illa av ett umgänge med pappan skulle något sådant umgänge inte inledas.
 
Ändå tvingas barn till umgänge med föräldrar som misshandlat eller våldfört sig på dem. Varför är vi så dåliga på att skydda dessa våra allra minsta?
 
 



2 kommentarer:

  1. Och varför är lärare mer och mer fega, att de hellre gör orosanmälan UTAN att ens prata med föräldern/ föräldrarna?
    Varför har feghet börjat bli norm?
    Det enda man kan göra åt det är att vara modig och våga ta obekväma samtal!

    SvaraRadera
  2. Därför att fler och fler utsätts för hot och våld. Sedan tror jag att man är rädd för att det skall bli konflikter med föräldrar som man ändå tvingas möta varje dag. SEdan vet jag att många upplever att anmälningarna ändå inte leder till något varför de slutar att anmäla då det inte leder till mer än bråk med föräldrar

    SvaraRadera