torsdag 1 januari 2015

Tog hans barn och hotade honom till livet

Har ni hört berättelsen om mannen som förlorade sitt barn i en vårdnadstvist. Där han springer på handläggaren ute en helg och hon lovar att vittna till hans fördel i den stundade förhandlingen om han har sex med henne.
http://www.friatider.se/socialen-tog-hans-barn-och-hotade-honom-till-livet-jag-ska-skjuta-kuken-av-dig
Den 28-åriga socialsekreteraren krävde att få ha sex med pappan för att lämna tillbaka hans barn. Hon skickade även SMS (bilden) där hon skrev att hon skulle vittna i rätten till hans fördel – om han gjorde som hon sa.
 
Och när han drar sig ur eftersom det kändes fel
  • Socialsekreterare, 28, krävde sex för att lämna tillbaka tvångsomhändertagna barn
  • Hotade pappan till livet: "Ska skjuta kuken av dig"
  • Åklagaren lägger ned förundersökningen – "vet inte" om han skulle ha gjort det om en manlig socialsekreterare behandlat en ung mamma likadant

  •  Enligt åklagaren utreddes kvinnan över huvud taget aldrig för olaga hot, utan bara misstanke om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Och när Fria Tider frågar om han skulle ha gjort en annan bedömning om könen varit omvända – alltså att en manlig socialarbetare gjort samma sak mot en kvinnlig klient – blir han tveksam.

    Han anmälde dessutom omhändertagandet av hans barn till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. I ett beslut i april i år fick kommunen mycket hård kritik från myndigheten för hur de agerat när de tvångsomhändertagit Martins barn. Bland annat skriver IVO att socialnämnden i kommunen "ej uppfyller lagstiftningen och dess intentioner vad det gäller vårdnadshavarnas delaktighet".
    I oktober förra året hävde kammarrätten LVU-beslutet och efter nästan sex månader – under vilka Martin bara ett fåtal gånger fått träffa sina barn under strikt övervakning – var mardrömmen tillslut över. Barnen är hemma igen och han säger att allt har förändrats.
     
    Jag har pratat med killen som inte heter Martin och han berättade mer intressant. Då handläggaren försvann så tog en konsult över.  gissa vem det var... jo samma handläggare som i vårt ärende. Hon fortsatte att göra fel i ärendet som kritiserades av IVO: Det var förra sommaren då hon satt i domstol och sa att hon inte tyckte att hon skulle ha några böter för att tvingats sluta jobba. Vet att hon var inblandad i två ärenden till som är felskötta och dessa tre tillsammans har kontakt och skulle anmäla henne gemensamt.

    Man slutar aldrig förvånas

    1 kommentar:

    1. Det är ju sådant här bettende som drar ner socialtjänstens rykte,att på soc kan de hitta på vad som helst...
      Det värsta är-att det drabbar oskyldiga familjer,som tex har otur med någon feg stackare som gör en anonym anmälan,eller lärare som har svårt med kommunikation...osv osv
      och sedan få komma till moderna inkvisitionen.

      SvaraRadera