torsdag 1 januari 2015

Kritik mot Kalix

Och så är det Kalix som får kritik
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6056746
Vari ligger kritiken? Jo att barnet inte hörs
På grund av hög arbetsbelastning hade ett privat företag fått uppdrag av socialtjänsten att genomföra utredningar i ärendet.
IVO kräver nu att socialtjänsten vidtar åtgärder för att säkerställa att utredningar avseende barn bedrivs skyndsamt och slutförs inom föreskriven tid, något som inte gjordes i det aktuella fallet.
Det privata företaget har bland annat inte tagit hänsyn till barnets egna åsikter i vårdnadsfallet. Något som Socialtjänstlagen föreskrier vilket också har kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg.

1 kommentar:

  1. Om det är ngt drag som går igenom alla dåliga hanteringar som soc borde stå till svars för i regelrätta rättsprocesser- så är det just tendensen att helt negligera barnet ifråga/ barnen, och inte höra BARNET.
    Precis som du skrivit, om och om igen- det är bara ett fint ord på pappret,BBIC.
    Alltifrån Folåsabarnen, som ingen lyssnade på, till alla omhändertaganden utan grund,kidnappningen av Domenic, och andra.
    Lagbrott på lagbrott, pga imbecilla tjänstemän/ maktmissbruk, och det värsta av allt- att ingen står för en ordentlig upprättelse.
    Kanske Melinda och hennes bror lyckas, kanske kanske-kunde det bli prejudikat ,som kan rädda barn i framtiden , kanske det skulle kunna ge BO rättighet att gå in i enskilda fall, kanske det kan skapa det alla frivilliga föreningar tillsammans jobbar för, och det barn längtar efter: att bli lyssnad på!
    Verkar inte vara ngt man lär sig på sopis- hur man lyssnar och tar in info från ett barn... Istället tunnelseende/ moralpanik , och diverse helt ovetenskapliga metoder och teorier om barn.
    Hur kan ett tidigare skötsamt barn bli harmoniskt på en instution för kriminellla?
    Alla skamliga misstag måste lyftas fram, eftersom de flesta i Sverige ju sover, och tror soc och myndigheter aldrig kan göra fel.- vilket ju tragiskt nog händer hela tiden.
    Lögner, misstag som slätas över, barn som ej hörs-precis som BO ju påtalat är det genomgående han fått höra -"om de bara lyssnade på MIG, hade jag mått bättre, jag trivdes ju där jag var..."
    Tjatigt, visst, men lagbrott bör straffas, eller lyftas till högre nivå, för att blicka framåt.

    SvaraRadera