onsdag 28 januari 2015

Inte klokt

En ettårig flicka fick permanent uppehållstillstånd i Sverige – men inte hennes familj. De fick beslut om utvisning tillbaka till sitt hemland Kirgizistan, trots att flickan inte har någon annan släkt i Sverige. Ett korrekt beslut, enligt Migrationsverket.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6078694  
– Jag förstår inte varför Migrationsverket bara ger vår dotter uppehållstillstånd, säger Aishas pappa Agik Osmanov och tittar på sin ettåring som bekymmerslöst bläddrar i en bilderbok.
– Jag tycker det är anmärkningsvärt att man med två barn – med bara några år emellan, båda minderåriga – anser att den ena inte ska återvända för att det inte är lämpligt men tycker att man inte ser några hinder för den andra att återvända när de kommer möta exakt samma situation, samma risker och situation, säger Anuta Sjunghamn.
Det har nu gått fyra månader sedan ettåringen fick sitt uppehållstillstånd, men hennes familj har fortfarande ett utvisningsbeslut hängande över sig.
Beslutet är korrekt fattat, menar Anette Bäcklund, chef på avdelningen för förvaltningsprocesser på Migrationsverket.
– När ett barn föds vid ett senare tillfälle kan det hända att den individen får sitt ärende prövat separat, men då ska vi pröva hela familjen igen om det är möjligt. Tyvärr har vi inte gjort det i det här fallet men ska göra det nu eftersom vi har ett öppet ärende igen, säger Anette Bäcklund. 
Jag vet snart inte vad jag skall säga. Hur kommenterar man sådana dumheter? Var är sunt bondförnuft? Varför kan man inte använda det då det gäller byråkrati? Ibland känns det som om vissa regler bara är till för att de som jobbar med dm skall ha något att göra även om det ställer till det för folk under tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar