tisdag 13 januari 2015

Handläggaren stavade fel

I dagens tidning är det en artikel om ännu ett barn som skall utvisas. Orsaken: Jo handläggaren stavade fel på byn han kom ifrån så nu menar man att den inte finns alltså kan han ju inte vara därifrån Han ljuger.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20152019.ab
Migrationsverket anser inte att Kim kunnat styrka att han verkligen kommer från Nordkorea.
”Han har aldrig inkommit med några id-handlingar eller andra handlingar som kan styrka eller göra hans identitet sannolik,” står det i den senaste domen från den 22 december.
– Det är ett resonemang som inte håller eftersom ingen i Nordkorea har tillgång till egna id-handlingar före 18-års ålder, säger Erik Brunnegård.

Stavade fel

Som argument för att Kim skulle ljuga om sitt ursprung har Migrationsverket tidigare angivit att de inte kunde hitta den ort på kartan som 17-åringen säger sig komma från. Den gången visade det sig dock att det var handläggaren som stavat fel på namnet.
Migrationsverket har också hänvisat till en språkanalys som enligt företaget Sprakab inte kunde bekräfta Kims ursprung. Men när Ekot kontrollerade beslutet med analytikern som genomförde testet sa hon att det inte råder någon tvekan om att Kim är från Nordkorea.

”Till Europadomstolen”

Trots bristerna i utredningen står Migrationsverket fast vid beslutet att Kim inte har rätt att stanna i Sverige.
 
Varför kan inte myndigheter ändra sig Varför kan de inte rätta till då de gör fel eller då man upptäcker att fel ligger till grund för beslut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar