onsdag 24 december 2014

Två åring med syskon utvisas

Ännu en två åring som skall utvisas med föräldrar som inte är kapabla. Jag har lyft ärendet tidigare men gör det igen för jag tycker att det är så omänskligt
http://www.kuriren.nu/nknyheter/maria-tva-ar-ska-ut-8012955.aspx
– Hon var sju dagar när hon kom till oss, säger Lisa Marklund.
Kuriren har tidigare berättat om fallet. Om familjen Gevokiyan från Armenien som sökt asyl i Sverige men fått avslag och ska avvisas. Föräldrarna är i dag inte i stånd att ta hand om sina barn och även Marias äldre bror är placerad i en annan familj.
I våras kom en strimma hopp för då ansökte Migrationsverket själv om verkställighetsförbud, ett tecken på att de tänkte ompröva sitt eget avvisningsbeslut. Men inget hände och inget förändrades i familjens situation berättar Lisa Marklund. Tills en dag i förra veckan.
– Då begärde Migrationsverket in passfoton på Maria. Det känns som om snaran dras åt, säger Lisa Marklund.
Advokat Marcus Sandström i Umeå har hand om Marias fall.
– Migrationsverket samlar in resehandlingar för familjen. Det är ett tydligt tecken på att avvisningen ska verkställas, säger han.
Både familjen Marklund och advokat Sandström pekar på att det vore omänskligt att utvisa familjen Gevokiyan till Armenien nu.
– Det är långt från människovärdigt, föräldrarna är ju vrak, säger Marcus Sandström.
Lisa Marklund vill inte tro att det kan ske.
– Nej, vi gör inte sånt här. Inte i Sverige. Man plockar inte barn från trygga miljöer och skickar dem till ovisshet. Vi känner vånda och stress inför det som sker, säger hon.
 
Hon har fler syskon som också skall u t m jag förstått saken rätt men deras fosterfamiljer vill inte gå ut i press.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar