tisdag 2 december 2014

Lättlurad stadsminister?

Hittade en debatt artikel där en inte vill att barnkonventionen skall bli lag...
http://mobil.svd.se/opinion/barnkonventionen-bor-inte-goras-till-lag_svd-4153347
Varför jo domstolarna skulle få för mycket att göra. Det var ett av de sämsta argument jag hört.
Om barnkonventionen införlivas i svensk lag blir den direkt möjlig att åberopa och tillämpa i domstolar och förvaltningsmyndigheter. Domstolarna har inte precis brist på arbete i dag men de kan komma att dränkas av orimliga intressemotsättningar. Hur kommer Migrationsverket att ställa sig inför barnets ”rätt att överleva”, barns ”rätt att inte hållas åtskilt från sina föräldrar”, barns rätt att få sina intressen att komma i första rummet när domstolar och myndigheter behandlar deras fall, barns ”rätt till skydd och hjälp om det (barnet) kommer ensamt eller tillsammans med föräldrar eller annan person”?Hur kommer migrationsdomstolarna att döma när de ska tillämpa de här rättigheterna? Hur kommer kommunerna att möta romska barns ”rätt till skolutbildning” om konventionen blir lag? Allt detta är frågor som regeringen absolut måste svara på. Det enda skäl regeringen hittills har nämnt är att Sverige bör ”vara ett föredöme för andra länder”. Det är inte gott nog.
Hon skriver att :
Barn behöver kanske inte råda över ”vuxnas arbetssätt”. De behöver kanske inte ”navigera i den kommunala beslutsordningen”. Sverige behöver inte den sortens barnslighet.Jag ser inkorporerandet av barnkonventionen till lag som de fina och verklighetsfrämmandes verk för att visa sig goda och fina, och statsministerns köp av detta som okunnighet.
Skulle de som försvarar barns rätt vara okunniga?
Skulle det vara barnsligt?
Skulle stadsministern vara lättlurad?

Ursäkta jag blir bara arg.
Det handlar inte om att barn skall styra över vuxnas sätt att arbeta utan att man skall behandla dem med värdighet, respekt och ansvar. Att det finns de som inte gör det , så många att man nu tvingas göra lag av det så att det blir tvingande.
Tänker man efter så innebär det att hon samtidigt säger att det är så många som skulle behöva pröva sin sak i domstol. Hur är det nu? De har inte ens en instans att pröva sin sak i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar