lördag 27 december 2014

Äldre politik

Ja det är fler områden där man behöver ta ett helhets grepp. I Borås  inför man värdighetsgarantier. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6047240 Kanske något att ta efter
Från och med den första januari 2015 införs värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Borås stad, något som man arbetat med under de senaste åren. Andréa Andersson är projektledare.

– Utifrån arbetet kan vi nu gå ut och lova genom våra värdighetsgarantier vad du som brukare kan förvänta dig av oss som personal i äldreomsorgen, säger hon.
Inflytande, aktiviteter, trygghet och bemötande är löften som Borås stad nu ger bland annat de som bor på äldreboende och de som får besök av hemtjänsten. Även den privata äldreomsorgen berörs och ska följa garantierna.

Det handlar om att ge brukaren en chans att önska hur vardagen ska se ut, men också att till exempel bli lovad ett bra bemötande. Projektledare Andréa Andersson förklarar.
– Vad har du för önskemål när du vill ha din dusch på morgonen? Hur kan vi tillgodose när du vill äta din frukost? Så långt det går ska vi tillmötesgå och göra det som brukaren känner passar hans eller hennes dagsrytm.

– Mycket av det här gör redan vår omvårdnadspersonal redan idag. Så det här är ingen större skillnad för dem utan detta är mest för att tydliggöra för brukaren vad de kan förvänta sig. Jag känner inte att detta ska bli några problem för personalen faktiskt för de kan det här.
 
Ingen dum ide och den borde införas på liknande sätt i fler sammanhang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar