måndag 3 november 2014

Udda tilltag

Värvar familjehem http://hd.se/helsingborg/2014/10/29/nya-grepp-for-att-fa-fler/
20-25 barn står i kö för att få ett familjehem i Helsingborg. Nu prövas nya sätt att få intresserade att ställa upp för dem.
På fiken klirrar kaffekopparna, i butikerna går kassaapparaterna varma, i gångarna lunkar höstlovslediga familjer fram med jackorna över armen. Där, mitt inne i köpcentrumet, står två män intill sina reklamvepor.
Nej, de försöker inte sälja på förbipasserande ett nytt mobilabbonemang. Inte heller ett förmånligt elavtal.
De står här för att locka folk att ta hand om barn som har det tufft i livet. Som behöver en familj att bo i.
Gustaf Hammar och Henrik Möndell är socialsekreterare och deras reklambudskap lyder "Du behövs!"
– I hela Sverige är det problem att hitta familjehem, säger Gustaf Hammar. Vi provar olika sätt att väcka intresse.
Socialförvaltningen har också lagt upp en facebooksida där de informerar och gjort en film där barnskådespelare agerar, baserat på hur de barn som behöver familjehem kan ha det i verkligheten
 
Ändå är vi många som står godkända och utredda och som ändå inte får uppdrag, inte för att vi gjort fel utan för att vi hanterats illa. Vi straffas utan att ha gjort fel. Vi straffas för att vi kämpat för de barn vi var satta att göra vårt bästa för och då vi såg att så inte skedde protesterade vi. Då straffades vi genom att fråntas banren ochfå vågar jobba med oss. Är det någon som vågar och vill så hör av er jag har en hel hög familjehem ni kan få ta över, i hela Sverige.
För att få fler familjehem får man nog serr över vilkoren och stödet och en del andra saker också för den delen.

2 kommentarer:

  1. Ja, bristen på familjehem är inte så konstig, när så många hanteras lika illa som fosterbarnen- det finns inte ord nog för hur sorgligt det är hur myndigheter hanterar människor i Sverige .precis lika lite förnuft och medkänsla som man utvisar människor som riskerar döden i sitt hemland .
    Och folk är förvånade att SD är Sveriges tredje största parti, vem bli förvånad när man vet hur kalla svenska människor kan vara?

    SvaraRadera
  2. Precis det som drabbat oss nu! Vi är sk svartlistade av en soc sekreterare i en kommun och andra kommuner väljer att inte ge oss uppdrag! Helt galet:(

    SvaraRadera