lördag 8 november 2014

Gårdagens Stockholms besök.

Då var det dagen efter besöket hos barnombudsmannen. Lite trött men mycket nöjd. Det var jag en annan familjehems mamma, också hon medlem i BPIS samt tre ungdomar, en bio son, en placering som omplacerats efter 13 år samt vår nuvarande placering som aldrig varit i Stockholm. Det var de två yngsta som skulle träffa Fredrik Malmberg och Shanti en helt underbar mäniska som jag träffade förra gången också.
Fredrik var sen, det hade varit möte med den nya ministern.
I onsdags var det en debatt runt socialtjänsten https://www.akademssr.se/text/socialtjansten-pa-riksdagens-bord 
Anledningen till debatten var en interpellation av Maj Karlsson (V), där hon bland annat lyfter fram att 55 procent av socialsekreterarna anser att arbetsbördan har ökat de senaste åren, enligt en undersökning från Akademikerförbundet SSR.

- Många socialsekreterare vittnar om att hur en allt snävare budget, politikens detaljstyrning och den ökade arbetsbördan gör det mycket svårt att uppfylla socialtjänstlagens intentioner, sade Maj Karlsson i tisdagens debatt.

 
Man kan läsa hela debatten här https://www.akademssr.se/getfile/2138/prot_201415__151.pdf
Vet inte vad de talde om det berättade han inte och inte heller har jag med det att göra men han berättade att hon verkade insatt och intresserad. De berätade också att de tänkte bjuda på mat efter samtalet. De pratade med barnen 1 1/2 timme medan vi andra underhöll oss själva med kaffeautomaten sedan åt vi och hade trevligt en timme till. De bjöd på guidad tur och vi var t.o.m ute på taket med en enorm fin utsikt. Ungdomarna fick även två bio biljetter var som tack för hjälpen/informationen.
Sedan gjorde vi stan eftersom ingen av ungdomarna gjort det tidigare. Lyckades inte få till det med studiebesök i riksdagen men det får vi väl göra en annan gång.
Sedan hemfård utanför en trasig toalett som luktade skunk. Men alla var nöjda och trötta.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar