tisdag 14 oktober 2014

Nyhetsmorgon inför kalla fakta

Nu på nyhetsmorgon var det ett inslag om kvällens kalla fakta. http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/kalla-fakta-avsl%C3%B6jar-vanv%C3%A5rden-i-familjehemmen-2989081
En flicka med pircing bläddrar förbi och talar om att hon skyllde på att hon ramlat av hästen och inte använt hjälm. Vet att det sista familjehemmet hon var i iallafall inte misskött henne. Inte heller misshandlat henne. Hon ville tillbaka dit efter att hon tvingats flytta därirån. De hade inte plats och jag vet inte om hon på något sätt ger igen eller om det handlar om någon annan  familj hon bott i. Men jag talade med han som gjort programmet. Och han erkände att det är den familjen som hängs ut. Vet delar av vad man kommer att påstå om dem och jag vet att det inte är sant. Det värsta är att då man vet att ett av inslagen saknar grund så börjar man fundera över om det är då i fler fall. Varje misskött barn är ett för mycket men man skall inte påstå att barn misskötts om det inte hänt, bara för att lyfta att det händer. Då faller trovärdigheten.

De berättar även i inslaget om en undersökning för två år sedan. Den visade att 246 barn missköttes. Hur kan man konstatera utan att göra något? Jo de har säkert gjort något just i de ärendena flytta barnen eller nått men ett helhetsgrepp saknas.
vi är många som tjatat och då menar jag verkligen tjata om en förändring. Ingen kan säga att de inte visste.

2 kommentarer:

  1. Det är så synd att man inte tar tag i problemet från rätt håll. Klart att det ska belysad om barn inte har det bra i sina familjehem men det ska vara på rätt grunder och med rätt fakta.

    Vet du något om historien med pojkarna och silvertejpen?

    SvaraRadera
  2. nej jag vet inget om pojkarna med silvertejpen

    SvaraRadera