måndag 6 oktober 2014

Ingen kommentar

I Munkfors hälsar en holländsk familj på. Plötsligt kommer soc och tar deras fem barn. http://nwt.se/munkfors/article1655655.ece
Sex poliser och två socialsekreterare kom åkande i fyra bilar och svängde in framför familjen Schouten-Ketz stora semesterbostad vid Tallbacksvägen i centrala Munkfors
– De trängde brutalt in i vårt hem och kidnappade våra fem barn. Till och med min äldsta dotter som redan var myndig.
Hjälpligt förstod hon och barnens pappa Christiaan Ketz vilka anklagelser som låg bakom ingripandet. De försökte tala socialsekreterarna tillrätta.
– De kunde ju med egna ögon se att det fanns tillräckligt med mat i huset och att vi hade både vatten och elektricitet. Men det gick inte att argumentera med dem. Vi talar ju inte svenska och ingenting översattes tydligt för oss.
 
– Vi var där bara under semestrar och lov. Annars bodde vi i Holland. Så det här kom som en fullständig överraskning för oss, vi hade inte fått någon förvarning.
Men de tre äldsta barnen – då 19-åriga Yacintha, 16-åriga Myron och 13-åriga Chabeli – lämnades tillbaka till sin mamma och pappa efter tre månader på olika institutioner.
Nu började kampen för att få hem även de två yngsta barnen. Familjen vågade inte längre vara kvar i Sverige.
– Föreställ dig hur det känns att som mamma tvingas lämna två av dina älskade barn i ett främmande land och utan att veta om du någonsin kommer att få se dem igen.
 
Men den 27 juli i år släpptes plötsligt barnen. Och den 28 juli levererades de till familjens hus i staden Putte i Belgien av två anställda från Munkfors socialkontor.
Ingenting nytt hade framkommit, och inga närmare förklaringar gavs.

Efter åtta veckor hemma i Belgien börjar barnen hämta sig. De har börjat skolan och de har hittat tillbaka till sitt gamla språk efter att bara ha talat svenska det senaste året. Men en del av tilliten och tryggheten är borta.

Vad blir kommentaren? http://nwt.se/munkfors/article1655891.ece  Jo Ingen kommentar. De hänvisar till sekretess.
Man gör som man vill eftersom det går. Man skall inte kunna behandla folk så här.

Kommun efter kommun gör fel och det uppdagas. Följ länkar här.
http://www.nyhetspressen.se/4000172.html?fb_action_ids=10152377895910418&fb_action_types=og.comments&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B778257022247085%5D&action_type_map=%5B%22og.comments%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
Men vad händer? Inget än så länge. Det blir lite för den nya regeringen att ta tag i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar