söndag 5 oktober 2014

Fina ord

I Sverige har man sagt att man inte skall, inte får ställa barnfamiljer på gatan .Men det följs heller inte. http://www.expressen.se/gt/morgan-26-hjalte-nar-familj-saknade-bostad/
Klockan hade passerat 23 på torsdagen när Morgan Johansson var på väg hem från jobbet som budbärare. Men vid en busshållplats vid Rosenlund stannade han till – det lät som att någon stod och grät intill busskuren.
– Det var en ungdomsfamilj, ett par i 20-årsåldern och deras barn på nio månader. De stod där med en bilbarnstol och såg väldigt ledsna ut, det syntes tydligt. De grät och jag gick fram och frågade om allt var bra, berättar Morgan Johansson.
Men det var det inte för familjen. De berättade att de inte kommer överens med sina föräldrar och inte är välkomna till sina hem.
– Det var sent på kvällen och kallt och de kunde inte bo kvar hemma. Samtidigt hade de ett barn som är hjärtsjukt, berättar Morgan Johansson.
När han träffade det unga paret hade de enligt honom precis varit hos socialjouren i Göteborg för att se om de kunde få hjälp med att övernatta någonstans.
– De frågade efter ett vandrarhem eller liknande men blev nekade. Jag blev jätteförvånad och är det fortfarande. De har de jättesvårt och blev lämnade ute på gatan. Så ska det inte gå till i Sverige 2014, de är svenska medborgare och ska inte behöva ha det så, säger han.
Morgan Johansson valde att låta paret och deras barn sova hos honom. Där stannade de över natten, innan de åter sökte hjälp hos socialen på fredagen.
 
Det låter ju så fint alla de där orden på pappret. Men om de inte följs i verkligheten så blir de inget mer än fina ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar