lördag 11 oktober 2014

Armando

Och ännu ett ärende där man saknar barnperspektiv http://www.barometern.se/kalmar/svart-sjuke-armando-ska-utvisas/
7-årige Armando äter inte längre.
Hans muskler håller på att förtvina och han har försvunnit in i sin egen värld utan kontakt med sin mamma.
Nu ska han utvisas.
Peter Baeck, barnläkare på länssjukhuset i Kalmar som engagerat sig i fallet, har hävdat att det i Armandos fall finns skäl för verkställighetshinder. Pojkens prekära tillstånd har förvärrats under hela processen och han måste nu ha hjälp med alla vitala funktioner, som att äta, gå på toaletten och sköta hygienen.
”Han är nu på väg mot sista stadiet av apati”, skriver Baeck i sitt medicinska utlåtande och hävdar att sjukdomstillståndet är livshotade. Om han inte får vård dygnet runt går han ned i vikt och svälter sakta ihjäl.
Ernada Hidanovic försöker få kontakt med sin son och vägrar att ge upp. Hon börjar gråta när hon ska förklara hur dagarna ser ut.
– Armando sover mest och ligger hela dagen i sin säng med blöjor. Då och då vaknar han till och gråter och blir våldsam.
– Då börjar han slå sig själv, bita sig och dra i sitt hår. När jag försöker lugna honom biter han mig.
– Han får lugnande medicin, men det är inte bra för hans muskler. De håller på att förtvina.
Så ofta det går tar familjen ut Armando i en rullstol. Men någon kontakt går det inte längre att få.
– Det var länge sedan jag tyckte att han lyssnade på mig. Nu har han helt gått in i sig själv. Men jag forstätter att prata med honom i alla fall.
Migrationsverket motiverar sitt beslut med att pojken anses klara av resan. Bosnien kommer att ta emot honom och det finns vård i hemlandet.
Dessutom anser de att läkaren Peter Baecks utlåtande är en partsinlaga. Han har antagit vad som kommer hända om familjen skickas tillbaka till Bosnien och baserat sitt utlåtande på det, enligt Migrationsverket.

1 kommentar:

  1. Vad är det för störning som svenska myndighetspersoner lider av?vad är det som gör att de inte förstår ?
    Är det hål i huvudet eller hål i hjärtat?
    Eller både och?
    Ännu en gång blir ett asylärenden ngt som hänger på hur många privatpersoner som skäms över hur Sverige agerar , som alla förstår att det kommer vara stor risk för pojkens liv, att hamna på gatan.
    Tror de att Bosnien är bättre att ta hand om romer än Sverige?
    Se bara alla i Sverige, som sitter på gatan - de gör det inte för att de drömt om att bli tiggare, de har inget annat val, annars hade de suttit i Bosnien på ngn gata ...

    SvaraRadera