onsdag 24 september 2014

Kvällens program

Igår var det djävulsdansen och ikväll uppdrag granskning som tar upp utsatta barn på olika sätt.

Kaliber och SVT tar upp en flicka som  tvingas in bland kriminella för vård. Där bältas hon på grund av självskade beteende. Programmet sänds onsdag 24 september i SVT Play och SVT1 klockan 20:00
http://www.svt.se/ug/kommande-16
En olaglig tvångsmetod och patienter som får sitta tillsammans med mördare. Vården av unga kvinnor med självskadebeteende har fått mycket kritik för att man blandar kriminella och sjuka personer som inte begått något brott. Anna var 16 år när hon tvångsvårdades med några av landets farligaste brottslingar.

Hon hade inte begått något brott, hon var där för att vårdas för sitt självskadebeteende.
– Jag hade bara varit där 20 minuter, sen bältade de mig, säger hon.
Under sin första dag på rättspsyk blir Anna bältad, fastspänd i en säng under sammanlagt åtta timmar. Bältning är en av de tvångsmetoder som är tillåtna. Men anstalterna använder även en olaglig tvångsmetod, kan Uppdrag granskning avslöja.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/tvangsvardad-kvinna-placerades-med-mijailovi
Svårt sjuka unga kvinnor, som inte dömts för något brott, vårdas på samma avdelning som både våldtäktsmän och mördare. En 24-årig kvinna hamnade på samma avdelning som Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović, och fick dela tv-soffa med en man som våldtagit en 14-årig flicka. Det kan SVT:s Uppdrag Granskning berätta. 
 
Det blir till att bänka sig vid tv´n

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar