söndag 28 september 2014

Boken liten

Brottsoffermyndigheten har tagit fram en barnbok för att underlätta för barn att berätta om de utsätts för något http://www.mynewsdesk.com/se/brottsoffermyndigheten/pressreleases/liten-stor-hjaelp-till-smaa-brottsoffer-1057574
Boken om Liten handlar om en liten person som är rädd hemma. I Litens familj blir bråken stora, för stora. Vi får följa Litens strategier för att hantera en skrämmande vardag. Till slut berättar Liten för fröken på förskolan om hur hen har det hemma. Litenär anpassad för barn från fyra till sju år och kan läsas för en barngrupp på förskolan eller användas av yrkesverksamma som möter barn som har upplevt våld hemma.
- Det är många barn som är med om brott inom familjen. Därför är det viktigt att prata med barn om hur de mår. Boken om Liten kan fungera som ett underlag för samtal med barn om deras rättigheter och vuxnas skyldigheter, säger Annika Öster, generaldirektör vid Brottsoffermyndigheten.
Liten är framtagen inom ramen för ett av Brottsoffermyndighetens regeringsuppdrag och ingår som en del av informationskonceptet Jag vill veta. Jag vill veta riktar sig till barn upp till 18 år och informationen innehåller förutom barnboken också webbplatsen jagvillveta.se, broschyrer, filmer och spel. All information finns samlad på jagvillveta.se.
 
Återigen; men om de anmäler måste det bli rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar