tisdag 26 augusti 2014

Flyttar placerade barn utan soc vetskap.

Släktingarna som tog hand om flickan Yara i Karlskrona har omhäktats.
http://www.expressen.se/kvallsposten/yaras-fosterforaldrar-omhaktade-for-mord/

Sedan ett märkligt ärende där ett par placerade barn (LVU) flyttas av fosterföräldrarna utan både vårdnadshavarens och socialens vetskap. Bio mamman fick veta då hon såg att deras hus var ute till försäljning. De hade visst ett par hus till fast i andra kommuner och nu var de på väg dig. Ingen visst något.  Hon skriver i sin blogg:
http://ann-christinelarsson.blogspot.se/2014/08/familjehemmet-har-flyttat-med-mina-2.html?spref=fb

Jag fick idag på ett möte på Socialförvaltningen veta att Familjehemmet Per och Carmelina Adeström har flyttat med mina 2 barn Jessie och Josefine till Rättvik i Dalarna. Detta har skett både bakom ryggen på mig som vårdnadshavare och utan Socialtjänstens vetskap. Jag fick reda på detta efter att ha sett att familjehemmets hus i Harads var till salu på Hemnet
I samband med detta så skickade jag ett mail till Luleå Kommuns Socialchef Mikael Lekfalk och ifrågasatte vad som försigår bakom min rygg!  
Jag har även pratat med mina barn Jessie och Josefine i telefonen i kväll när dom satt i bilen på väg ned till Dalarna. Mina barn är helt ovetandes om att dom kommer börja skolan i Rättvik på måndag, då även dom är helt förda bakom ljuset av det familjehem som dom bor i. Familjehemmet 

Det hus som är till salu är det som är den adress där mina barn är placerade på och den adress som familjehemmet uppbär ersättning från Socialförvaltningen för placeringen av mina barn på.
Jag blev lovad av Socialsekreterare Viola Stålnacke i samband med placeringen att närheten till barnens släkt var viktig för barnen.
Luleå Kommuns Socialtjänst har heller inte gjort någon familjehems utredning på detta familjehem, utan denna ska göras nu när familjehemmet redan har flyttat med mina barn.
Det låter mycket märkligt får jag säga. Undrar om soc visste men låtsades som inget? Eller om de verkligen var helt ovetande. Varför agerar de inte i så fall?
men inget förvånar mig längre.  
 

1 kommentar:

  1. Att man kan tillåta så mkt slarv!
    Det måste skapas en oberoende kontroll -enhet av soc, hur kds' svenska samhället annars se ut?
    Full av individer som kan göra som de vill, och tradiga barn, so.m virrar omkring ,/lätta offer för hjärntvätt och negativ påverkan....och barn som aldrig vågar tro gott om
    Någon?
    Där godhet och kärleksfullhet blivit farligt?
    Var är ni - modiga politiker?
    EN- har vågat hittills, med JK - anmälan av en soppa utan ände.
    Vem tar tag i Gotland-där familjerna blivit så många, att det blivit ett Rättsupproret Gotland-barn behöver skyddas från dessa sociala experiment!
    Barn måste få vara barn,

    SvaraRadera