tisdag 1 juli 2014

Träna in i fållan

Utifrån inlägget härom dagen kan man undra hur mycket vi påverkar våra barn. Ibland tycker jag att det inte är så farligt med vissa saker ända tills det kommer i fel sammanhang så att säga.
Kolla här så förstår ni vad jag menar
http://sfglobe.com/?id=1059&src=share_fb_new_1059

Det börjar tidigt vår styrning in i fållan för hur man skall vara som kille och tjej. Det finns i sammanhang vi inte tänker på. http://hotlamotte.com/2014/06/28/min-dotter-drabbas-av-sexismen-i-alfons-aberg/

Kan man göra saker på olika sätt? Ett mer killigt och ett tjejigt?
Vad betyder att slåss som en tjej?
https://www.youtube.com/watch?v=XjJQBjWYDTs
Tampong reklam som sätter huvudet på spiken.

Varför inte inse att vi skapar olika förutsättningar för barn och det är dags att sluta med det. De skall få vara det de är istället för att göra dem lika men med samma förutsättningar.



Sedan av slutar jag med familjehem. De som säger att det är så lätt att bli familjehem har inte kollat det här http://www.gd.se/gastrikland/gavle/gavlesyskon-placeras-i-rentvatt-familjehem Familjen som förlorade två barn för att den ena tog två glas vin i samband med en fest. Efter att ha kollat med 23 personer som bekräftar att de är mycket måttliga med alkohol så fick barn bo kvar.
Så lätt är det inte.

1 kommentar:

  1. Tänk om fler pappor var lika lyhörda och omtänksamma som hotlamotte-pappan till 4-åriga flickan !
    Det är inte att vara överbeskyddande-det är att SE hur hård uppväxt flickor har,det finns avhandlingar på området om hur vilda pojkar få vara på dagis och hur många åthutningar flickor får när de gör samma sak.
    Ungefär som med sexualiteten världen över- i många länder har ju kvinnor ingen sexualitet,utan finns till som ett kärl för mannens säd,och får lära sig att skämmas , över mens, sex och att många män tror att porr är det sex kvinnor vill ha, att bli kissade på etc- inte konstigt att alla duktigs tonårstjejer ÄNDÅ mår så mycket sämre än killar .
    Killar kan ju gå med högboret huvud ,och tro de kan bete sig hur som helst...vilket de ju gör i många länder, men svenska pappor börjar se vilken orättvis värld vi lever i-hur tidigt vi tränas in i att vara duktig flicka.

    SvaraRadera