måndag 14 juli 2014

Synden straffar sig själv

Pappa spred att mamman var psykiskt sjuk förlorar nu vårdnaden om dottern. http://www.dagensjuridik.se/2014/06/pappa-spridde-ut-att-mamma-var-psykiskt-sjuk-forlorar-vardnaden-om-dotter

Föräldrarna har haft delad vårdnad om flickan, men mamman har nu yrkat ensam vårdnad.
Pappan har bestritt mammans yrkande.
Tingsrätten ansåg att det förelåg sådana samarbetssvårigheter mellan föräldrarna att gemensam vårdnad inte var till dotterns bästa.
Som stöd för denna uppfattning lyfte tingsrätten bland annat fram att pappan påstått att mamman är psykiskt sjuk, både i kontakt med myndigheter och inom bekantskapskretsen. Påståendena var dock grundlösa.
Istället konstaterade tingsrätten att detta inte var en ”bra grund för ett förtroendefullt och respektfullt samarbete mellan föräldrarna”.
Med anledning av detta anförtrodde tingsrätten mamman ensam vårdnad om flickan. Dels då hon haft huvudansvaret för flickans omvårdnad under större delen av hennes liv men också då det inte hade framkommit något som tydde på att hon skulle vara olämplig som vårdnadshavare.
I sin dom förordnade tingsrätten också om helg- och sommarumgänge med pappan.

Inte heller anser hovrätten att motsättningarna mellan föräldrarna kan antas vara av övergående natur. Med anledning av detta fastställer hovrätten tingsrättens dom i vårdnadsdelen.
 
Hovrätten ändrar dock tingsrättens dom på så sätt att domstolen utökar pappans sommarumgänge med dottern något.

Det skall inte löna sig att prata eller sprida skit.  

1 kommentar: