torsdag 10 juli 2014

Sverige sviker barnen

Hittade en debatt artikel där en från FI skriver att Sverige sviker barnen
http://nyheter24.se/debatt/772790-sverige-sviker-barnen
Under våren 2014 har flera fall av dödligt våld mot barn inträffat i Sverige och efter det tragiska barnamordet i Karlskrona, skrev Heike Erkers, SSR:s förbundsordförande en kravlista (SvD 16/5 2014) till barnminister Maria Larsson och Sveriges Kommuner och Landsting. Denna omfattar att ta initiativ till en nationell handlingsplan för den sociala barnavården. Frånvaron av en nationell handlingsplan innebär ett lotteri för individen som kommer i kontakt med myndigheter, då skillnaderna mellan kommunernas kompetens och insatser för barn i utsatta lägen, är stor.
I dagens Sverige brister socialtjänstens barnavårdsutredningar så flagrant att en journalist går ut i hungerstrejk för att påverka socialtjänsten.
 
Läs gärna hela. Kan bara hålla med henne. Det är ärendet jag skrev om d 5 juli http://fostermamman.blogspot.se/2014/07/vem-bryr-sig-om-vad-som-hander-inom-soc.html  

2 kommentarer:

  1. Hur många barn ska behöva dö,innan regeringen,eller andra ska reagera?
    Bra-att någon bryr sig så mkt ,att de vill hungerstrejka ,åkte till Sergels torg,för att kunna prata lite med Torbjörn,journalisten-men ingen Torbjörn där...kanske åkt hem,för dagen,alt ändrat sig?
    Hur många dödsfall/självmord ska behövas ?
    Kommer Kevin bli nästa dödsfall som socialtjänsten varit med om att tillåta?

    SvaraRadera
  2. Jag/vi var på torget som planerat. Men efter ett par timmar så ringer polisen. De hade ändra tiden, jag skulle bara få 13 timmar att hungerstrejka. Rena hånet! Min vi fick film och bilder på allt finns i reportaget. JO- och andra myndigheter har reagerat på eventet. Så utredningen är igång.

    Gå in på reportage igen och se filmen.

    Torbjörn Lundqvist
    Journalist

    SvaraRadera