tisdag 8 juli 2014

Mer som en tvååring

Då har sommaren äntligen kommit.

Jag har lämnat maken hemma (han jobbar) och har tagit med mig sonen till sommarparadiset.
Lusten är inte så stor att sitta vid datorn men letar mig ändå igenom de olika sidor jag följer.

En artikel i Expressen fick mig att fundera på hur svårt det är att få folk att agera om någon råkar illa ut.  http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/tvaaring-forsoker-stoppa-misshandel-av-mamma/
En mamma som är ute med sin två åring blir påhoppad och misshandlad av en man. Det är flera som står och tittar på men ingen ingriper, ingen gör något utom två åringen. Han sparkar och försöker slå mannen som slår hans mamma. Han gör vad som står i hands makt för att försvara henne.

Tänk om det skulle bli lite mera två åring över oss. Att vi skulle reagera då någon far illa. Gripa in då man ser oförätter. Låt oss aldrig tystna och blunda för vad som händer.


1 kommentar:

  1. Ja,socialtjänsten är ju mkt en spegling av det samhälle vi har ,att bara så få misshandelsfall mot barn klaras upp,trots att det ju oftast är nära anhöriga som är de skyldiga,som med misshandel av kvinnor-att soc oftast inte befattar sig med kvinnor som flyr för livet ,eller för den delen tjejer som flyr från förtryck från familjen(hedersvåld )- de hänvisas till kvinnojourer.
    Polisen och sjukhus har dock fått utbildning och blivit bättre-varför inte soc?

    SvaraRadera