torsdag 17 juli 2014

Borås tidning

http://www.bt.se/nyheter/mark/tre-falls-i-fosterbarnsfallet-i-mark-(4370148).gm
Fostermamman Eva, som är mycket nöjd över dagens dom, hoppas att den kan vara vägledande i framtiden.
– Detta känns underbart. Egentligen finns det bara förlorare, men jag ser ändå det här som en positiv markering. Förhoppningvis kan det leda till fler fällande domar i liknande ärenden i framtiden, säger fostermamman.
I november rapporterar BT att kontakten mellan fosterföräldrarna inte fungerar. De får inte träffa barnen i den utsträckning som rätten beslutat.
Det var i efterskalvet av skandalen som de två tjänstemän och politikern Ann Hjertén (S) åtalades, och sedermera dömdes för tjänstefel.
Alla tre dömdes mot sitt nekande.

Döms i ytterligare ett fall
Tingsrätten skriver vidare i sin dom att de bedömer tyngden i straffet med de påfrestningar som de dömda redan utstått i åtanke. En av tjänstemännen har dessutom slutat på arbetsplatsen och den andra arbetar inte längre alls.
En av tjänstemännen, handläggare på socialtjänsten, döms dessutom för ytterligare ett fall av tjänstefel. Ett halvår före omplaceringen anmälde flickans förskola att de misstänkte att hon for illa. Handläggaren fick utredningen på sitt bord, men lade ner den utan att berätta det för barnens föräldrar. I stället sade hon att utredningen fortsatte.
 
Tingsrätten bedömer tyngden i straffet med de påfrestningar som de dömda redan utstått i åtanke.
Min fundering där
  1. de skulle alltså egentligen fått högre straff. Värt att tänka på om de funderar på att överklaga.
  2. Man talar om deras straff. Barnens då? och oss?  vi lever fortfarande i sviterna efter vad de ställde till med. Vi fortsätter att straffas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar