tisdag 24 juni 2014

Stoppar umgängena

Då är det i Borås tidning
http://www.bt.se/nyheter/mark/kommunen-stoppar-fosterbarnstraffar(4338577).gm
– Vårt umgänge med barnen är fullständigt stoppat nu. Vi fick reda på det här under ett möte ?i slutet av förra veckan. Det känns fruktansvärt och man känner sig väldigt liten, jag mår inte alls bra, säger fostermamman Eva.
Hon har sin bild klar över vad ?som ligger bakom kommunens beslut.
– Det är för att jag tidigare har anmält kommunen till IVO. Men det känns hemskt att detta ska gå ut över barnen. Kommunen har inte gjort någon utredning av barnens behov utan det är väldigt godtyckligt.
Men Mia Magné (M), ordförande för socialutskottet i Marks kommun, tillbakavisar ”allt snack om hämnd”.
– Det stämmer att träffarna är stoppade till mars 2015. Men det här har ingenting med några ?anmälningar till IVO att göra. Den här typen av beslut utgår från barnens bästa och det är något som ?varierar över tid. Vi har gjort ?en noggrann bedömning, säger hon.
 
Undrar hur det vet vad som är barnen bästa när de inte gjort någon utredning?
De säger att vi är viktiga för barnen undar hur de tycker att de visar dem det?
Konstigt då att det kommer strax efter min anmälan och det vr en av de första sakerna de tog upp.

Och så i radion http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=95
Eva är orolig för hur barnen ska påverkas nu och hänvisar till ett psykologutlåtande, som säger att det är av största vikt att barnen får ha regelbundet umgänge med det familjehem de hade sin trygghet i som små.
– Det enda sättet att barnen ska klara det här är att de får ha tillgång till sitt ursprung, till den verklighet de hade här. Att de får ihop sina verkligheter. För annars kommer det skapa problem hos barnen, säger Eva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar