tisdag 27 maj 2014

En flicka förlorar sin pappa

Och så är det ännu en utvisning. En pappa till en liten flicka på 7 månader. Han har bott i Sverige i 10 år och skall nu utvisas. Vart är barnperspektivet i det?
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/hjartan-brast-nar-siavash-utvisades-9843794.aspx
Hon skrek rakt ut när domen föll. Europadomstolen tar inte upp hans fall. I morgon hämtas 26-årige Siavash för att sättas på flyget på Arlanda. Hans tio år långa vistelse i Sverige är över.
För sju månader sedan födde Josephine dottern Eliza. De var huvudpersoner bland alla som samlats kring Pressbyrån vid Lindövägen. Där arbetade Siavash Erfanpour till i onsdags då han hämtades av polis för att utvisas. Skälet är att han saknar identitetshandlingar och två gånger fått avslag på sin ansökan om asyl. 
 En liten flicka förlorar sin pappa. Han har bott här i tio år och jobbat och försörjt sig själv. Här har vi brist på arbetskraft och så visar vi ut personer som har hela sin familj här på grund av att han saknar identitetshandlingar. Det borde väl gå att fixa eller?
Ibland saknas det bara vanligt sunt bondförnuft. Ibland känns det som om de som kan inte vill utan låter bli, är mot vals eller  dummar sig bara för att de kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar