onsdag 2 april 2014

Markbladet

Då är det en artikel igen om anmälan
http://markbladet.se/?artikel=201404021143551541
Nu väljer Markbygdspartiet att göra en anmälan till In­spektionen för vård och omsorg i Göteborg, IVO, som bland annat bedriver tillsyn över verksamheter inom socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens områden och handlägger ärenden som Lex Maria. MBP grundar sin anmälan på att de anser att barnen under fyra års tid utsatts för upprepade och pågående missförhållanden.
– Det är umgänget med fosterfamiljen som vi reagerar på. Umgängena har varit övervakade och barnen får inte ringa till dem om de skulle vilja.
– Fångar får gå på stan och släpps lösa men här är det stört omöjligt att låta dem träffas. Allt är lögner för att folk ska glömma bort barnen och ärendet dö ut, fortsätter Henry Sandahl och tänker på hur barnen mår.

Verkställdes inte

Enligt anmälan framgår det att barnen så här efter att ha bott fyra år i den nya fosterfamiljen inte fått det beslutade umgänget med sin första fosterfamilj, som de rycktes upp från. Enligt ett beslut 2011 skulle barnen få vara varannan helg hos sin ursprungliga fosterfamilj men beslutet verkställdes aldrig. Istället har umgänget skett några gånger på särskilda ställen.
– Jag frågade på mötet i februari om varför det inte verkställts och fick till svar att det ska vara upphävt men ingen kunde visa protokoll på det, säger Sandahl irriterat.
Nu kräver Sandahl att be­­slutet verkställs och han ifrågasätter hur såväl barnen och den första fosterfamiljen behandlas av tjänstemän på socialförvaltningen.
– Något måste hända. Hela socialförvaltningen försöker lägga locket på hela tiden.
– Något måste göras. Trots man dränerat på folket som arbetade med ärendet från början fortsätter det, säger Henry Sandahl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar