lördag 12 april 2014

Antalet barn som far illa ökar

Barn som far illa ökar hela tiden. Det verkar ligga i tiden. Vet inte om det är stress, arbetslöshet, depressioner eller annat. Finns det barn så går det ofta ut över dem.
Här är en kommun som fått 152 anmälningar redan i år.
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.7024353-okad-oro-for-barn-och-unga
De flesta anmälningar kommer från skolan och förskolan. Bland annat om föräldrar som inte ser till att barnen går till skolan och att barnen inte får tillräckligt med kläder eller mat.
Flera handlar om föräldrar som misstänks ha någon typ av missbruk och att barnen har hög skolfrånvaro. Föräldrar har också anmält att de oroar sig för att deras ungdomar använder droger eller är på väg in i kriminalitet.
– Det är ett enormt stort inflöde av anmälningar om barn och ungdomar mellan 0 och 17 år. 152 anmälningar på den här korta tiden är mycket, säger Carina Söderström, myndighetschef.
Socialtjänsten måste ta tag i sådana ärenden inom två veckor. Det hinner de inte. Socialtjänsten håller på att rekrytera för att klara arbetsbördan.
– Just nu får vi koncentrera oss på de ärenden som är väldigt allvarliga, säger ­Carina Söderström.
Ett barn kan få flera anmälningar så 152 anmälningar behöver inte betyda att det gäller 152 barn.
 
visst måste även situaionen för handläggarna förändras, så de hinner göra ett ba jobb.  Först då kan man öka kraven på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar