tisdag 26 november 2013

Rapport runt handläggare

Det har kommit en ny rapport om kommunala barn- och ungdomshandläggare
http://www.skl.se/press/nyheter_2/ny-rapport-om-kommunala-barn-och-ungdomshandlaggare
– De socialsekreterare som arbetar med barn- och ungdomsfrågor inom kommunerna är i många fall relativt nyanställda. Men det innebär inte att de alltid ska ses som oerfarna. I många fall har de arbetat med socialtjänstfrågor även innan började att ägna sig åt barn och ungdomar.  
Eftersom en nyexaminerad socionom inte har full kompetens för alla arbetsuppgifter inom sitt verksamhetsområde måste kommunerna ha goda planer för en inskolning och vidareutbildning. Det gäller både för dem som ska arbeta som handläggare och, när det är aktuellt, även som ledare och chef. Kartläggningen ger kommunerna ett stöd i arbetet att behålla och utveckla personal och bedriva en verksamhet med hög kvalitet för barn, unga och föräldrar, säger Sara Roxell.

Ja det var väl inget nytt men nu finns det på pränt. 
Och en annan ny rapport visar att barn och unga är mer stressade. Ett inslag på TV om den http://www.svtplay.se/klipp/1579225/stressade-unga?tab=klipp&sida=3
Ungdomar mår allt sämre. Krav och olika fixeringar i samhället gör att det oftare krockar, de behöver allt oftare hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar