lördag 14 september 2013

Starkare skydd men hur fungerar det?

D 1 januari stärktes skyddet för barn och unga. Hittar en som sammanfattar vad det gick ut på. http://www.punktinsatser.com/se/unga_maenniskor/261/skyddet-for-placerade-barn-forstarks
Det var svårt att klippa ur något eftersom allt var viktigt och svårt att sammanfatta så jag hoppas att ni följer länken och läser själva.

En advokat som fick bort ett LVU http://zeijersborger.se/1964 genom att bevisa att de påståenden som soc. hade runt familjen inte stämde.
Jag vet att det ibland är svårt att få igenom LVU trots att det behövs men det får inte bli fel. Man får inte ta barn utan anledning utan anledningarna skall vara många, tunga och alla andra möjligheter skall vara ut tömda.

Unga som skaffar barn tidigat straffas http://www.metro.se/nyheter/socialarbetare-unga-straffas-for-sitt-livsval/EVHler!EgnnW2zoiY1Qo/
Samhället betonar ständigt vikten av att fullborda gymnasiet, men i praktiken försvåras ofta unga föräldrars möjligheter att göra det.
Statistiken visar entydigt att personer som inte slutför gymnasiet löper större risk att långvarigt hamna utanför arbetsmarknaden. Dessutom ökar risken att deras barn ska hamna i svårigheter
– Det borde vara en nyhet när en gymnasieskola eller socialförvaltning uppmanar en ung person, som dessutom är förälder, att hoppa av gymnasiet. Eller när en gymnasieskola nekar en ung förälder att komma tillbaka till skolan.
Men så är det alltså inte. Man uppmanar dem att hoppa av och det är svårt för dem att komma tillbaka,. jag vet när jag läste på högskolan diskuterades det att det var svårt för föräldrar att läsa. både på grund av ekonomin studielånen som inte hängt med men också på grund av barnomsorgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar