måndag 16 september 2013

Skall inte vara så lätt

Det får inte vara "lätt" att ta barn. Det skall bygga på ordentliga utredningar och fakta.
Återigen har en familj varit nära att förlora sina barn här i Svergie
http://www.expressen.se/gt/felaktigt-anklagade-for-att-ha-slagit-sin-dotter/
visst skall man reagera och ifrågasätta men man får väl se til att ha mer på fötterna än så, ett blåmärke på kinden.
Att sedan dra förhastade slutsatser utan att ens fråga föräldrarna. Det fanns ju en naturlig förklaring. Det får inte gå fel. Man får inte ta barn så lättvindigt. det skall finnas grund och ordentlig sådan.

Jag förvånas ofta över hur press reagerar. Där det bara är löpsedlar som säjer och annat är mindre viktigt. Hur man ger vissa mer utrymme än annat. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17473301.ab
På körslaget är det en av körledarna som gaykuppar. Det var OK men Dogge hade tänkt kuppa för Lisa ärendet men det tilläts inte.

Enligt en källa i produktionen har Söderbergs ställningstaganden lett till upprörda känslor i Dogge Dogge­litos kör. Botkyrkakören hade själv planerat att lyfta upp kampanjen ”Låt Lisa få komma hem” - om en liten flicka som placerats i jourhem - i sitt scennummer men fått nej. Körledaren och flera av medlemmarna ska ha reagerat starkt och känt att TV4 varit orättvisa.
Efter sändningen tonar Doggelito ned känslorna.
- Jag vill bara fokusera på vår grej. Det kan vara konstigt att ett lag får ta ställning men inte ett annat. Vi har sagt att vi vill göra det och de har sagt nej, väldigt tydligt. Vad ska jag göra? Jag kan inte göra mycket mer, säger han.

Anika Beclijevski på TV4 är exekutiv producent för ”Körslaget”.

- Jag anser inte att vi är en plattform för att lyfta några som helst kampanjer utan vårt fokus är musik. Nu var det två kvinnor som kysste varandra men jag tycker ­inte det behöver ses som en slags kampanj.
 
Jag är inte förvånad men visst har hon fel.
Två av samma kön som kysser varandra är väl lika mycket kampanj. En kampanj för homosexuella och deras rättigheter.  Om de inte ville statuera exempel, ville visa något med det skulle de inte ha gjort det. Om det inte betydde någon hade ingen reagerat.  Om det inte spelade någon roll hade de frågat, men nu kuppar man för att man visste att det var kontroversiellt att det skulle betyda något och då är det en kampanj för något. Men jag tycker att det är märkligt att en kampanj för barn inte tillåts. Kören hade tänkt ha på sig låt Lisa komma hem knappar. En liten symbol på kläderna men det fick de inte. Det är konstigt att det skall vara sådan skilland.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar