tisdag 17 september 2013

En femtonåring

Har ett ärende med en pojke som förlorat sin familj eftersom han då han kom fick två slag av sin pappa på flyktingförläggningen för 5 år sedan. Pappan visste inte att det var förbjudet i Sverige och skulle inte göra om det. Pojken är 15 och är inte det minsta rädd för sin pappa. Familjen har fått uppehållstillstånd men inte pappan, nu håller sig gömd för att kunna vara i närheten av sin familj. Han anklagas utan mer grund att vara en grov våldsperson och får av den anledningen inte stanna i Sverige.
Pojken är arg och besviken på sociala myndigheter.
Det de gjort honom är så långt mycket värre än det hans pappa gjorde för 5 år sedan.
Under dessa år han han flyttats mellan olika hem och institutioner. Man har begränsat honom och tagit mobiltelefon. Både han och systern är placerade så att mamman inte skall låta dem träffa pappan. Umgänget med henne är begränsat. Han får inte träffa sin syster (även hon är placerad) annat än övervakat och de får inte tala sitt modersmål då avbryts umgängena.

Han kommer nu att stämma kommunen därför att en 15 åring har själv rätt att övrklaga varje beslut och insats. Har inte hört någon som gjort det så det skall bli intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar