lördag 24 augusti 2013

Slöja eller inte

Ett tag har det nu varit diskussionser runt den muslimska slöjan efter det att en gravid kvinna med slöja misshandlats.
http://www.expressen.se/ledare/forsvara-ratten-att-bara-sloja/?fb_action_ids=10151639774259895&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
Det medförde att massor av Kvinnor klädde sig i slöja för att stötta, trot att de inte ens tillhör samma religion.
http://www.expressen.se/nyheter/de-bar-sloja-for-att-visa-solidaritet/
Jag reagerade direkt, så fel det kan bli. Varför försvara rätten till slöja istället för rätten att klä sig som man vill? Ingen skall behöva vara otrygg oavsett hur de klär sig.. Det är väl det som allt handlar om eller?
Nu hittade jag en till som reagerar http://nwt.se/asikter/insandare/article1362659.ece?service=refresh
Slöjupproret sprider sig hos politiskt korrekta kvinnor i Sverige och alla instämmer okritiskt i denna kampanj, utan att reflektera över vad slöjan och den heltäckande klädseln står för.
I Iran och flera andra länder har inte kvinnor möjligheten att välja att slippa, utan riskerar livet om de inte klär sig och uppför sig som mannen dikterar. Helt oacceptabla lagar och regler som ingen vettig jämställd man eller kvinna i Sverige skulle vilja införa i samhället. Men nu uppmanas alla ”systrar” att ikläda sig detta kvinnoförnedrande plagg för att markera emot rasism?
Jag får inte den ekvationen att gå ihop. Våld emot kvinnor är aldrig acceptabelt och ska med alla medel beivras men behöver kvinnor verkligen ta på sig ett plagg som många, som flytt från förtryck och hedersvärld, förknippar med kvinnoförtryck för att demonstrera för en sådan självklar sak som att kvinnor inte ska behöva riskera våld eller förtryck i Sverige.
Denna slöjkampanj har troligtvis en otäck baksida som man inte vill inse nämligen att många invandrartjejer nu får det svårare att motstå kraven att lyda och bli förtryckta.
Istället borde flera stödja föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime. Vi borde alla tillsammans gå ut och visa att vi inte accepterar våld emot kvinnor oavsett orsak eller bakgrund. Om en svensk eller utländsk kvinna misshandlas eller utsätts för våld är det väl lika vidrigt eller?
 
Jag kan bara hålla med. det är ju roten till det onda man skall bekämpa dvs att någon mobbas eller kränks eller utsätts för vad hen har på sig överhuvudet taget som skall bekämpas. Som sagt så fel det kan bli i ren välmening, det är min åsikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar