torsdag 29 augusti 2013

En länk

Fcik en länk till en artikel som varoit i en tidning sedan tidgare.
http://nyhetsverket.se/nyhet/25091/Familjehemsmammas-kamp-ledde-till-ny-lag
Eva fick aldrig tillbaka barnen. De bor i dag i ett tredje fosterhem och får mycket sällan träffa de människor de kallade mamma och pappa. Men Eva vann en annan kamp den som handlar om att alla familjehemsplacerade barn ska få en stärkt ställning.
En ny lag föreslås nu och i ett pressmeddelande skriver riksdagsmannen Jan Ericson, Moderaterna: “Uppmärksamheten kring händelserna i Mark har definitivt haft betydelse för att regeringen tog fram sitt förslag, och det känns riktigt bra att barnens ställning på detta sätt stärks.”
Enligt den nya lagen ska socialnämnderna utse en särskild socialsekreterare som håller kontakten med familjehemsbarn och bevakar deras rättigheter. Barnen i Mark ville bo kvar i sitt familjehem, men ingen brydde sig om det. Familjehemsmamman Eva har ägnat mycket tid åt att få politikerna att förstå att barnens vilja är viktig. Hon menar att åtgärder för utsatta barn dröjer för länge.
– Det händer för lite och tar för lång tid. Barnskyddsutredningen kom för snart fyra år sedan, ändå har det inte hänt något utifrån den. Jag har kämpat mot att barn som fått familjehem redan som spädbarn plötsligt omplacerats utan anledning men ingen trodde mig. Nu är sammanbrottsutredningen klar och bekräftar det jag sa.
 
Lägger ut den ifall någon missat den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar