måndag 26 augusti 2013

Det fortsätter att hända

Lyssnade nu på morgonen på Mirijam som igår fick trasdockans pris. http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#mirijam-johansson-belönas-med-trasdockan-2427212-lh.
Det är hon och jag som satt ihop dagen d 3 oktober där vi bjuder in andra för att samarbeta oss fram till hur vi på ett mer effektivt sätt kan få till förändring.
Hon berättade om hur illa det är med hur man hanterar barn. Man kan ifrågasätta hur det kan vara möjligt. Jo för att det går.
Såg även att Lisbeth Pipping lagt in ett blogg inlägg runt oss. Det liknar ju så mycket.
http://rokokoll.se/2013/august/samhallet-fortsatter-att-svika-barn-som-ar-omhandertagna.html
Hon skriver:
Fallet visar att barn fortfarande utsätts för myndighetsövergrepp. Inget barn ska någonsin behöva uppleva någonting liknande. Det går inte att skylla på okunskap, då vi i dag klart vet behovet av anknytning och trygghet. Något varenda socialsekreterare som arbetar med barn borde se som det viktigaste Socialtjänsten är en viktig del av det svenska trygghetssystemet och ska garantera kommuninnevånarna trygghet I en del kommuner är det precis tvärtom, socialtjänsten skapar otrygghet och då kan bli riktigt otäckt för den enskilde och särskilt utsatta är barnen.
 
Man förvånas över att inget händer. Att man inte lär sig eller tar till sig av all forskning och vetenskap. Att det verkar som en del tror att det inte gäller dessa barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar