fredag 7 juni 2013

När det går bra

Ibland är det svårare än vanligt, att orka mer. Men vad är det då som göra att jag ändå gör det.. orkar, fortsätter.
Jo alla solskens historier. De som jag på något sätt varit med och hjälpt eller stöttat med råd som ändå gått bra. Där det blivit en förändring. Här kommer några av dem:

Hadille får stanna iallfall 2 år. Mamman har inte hälsat på än så det är väl tveksamt om hon kommer nu under de kommande två åren och därmed få den relation som behövs för att flickan skall kunna flytta dit. Förmodligen blir hon kvar för gott.
I det ärendet har jag bara funnits som stöd och gett råd, lyssnat, puffat och uppmuntrat.

Ett annat ärende en pojke som skulle flyttas lyssnade jag och ringde några samtal. Hotade med press och plötsligt svängde förvaltningen och han fick vara kvar.

Ärendet som jag skrivit om med pojken som skulle flyttas trots att BUP sa att en omplacering skulle riskera att han dog. Omplaceringen berodde på att man skulle göra en vårdnandsöverflytt och då sänkte arvodet med hälften, trots att han hade medeciner som inte täcktes av högkostnadsskydd och hade blöjor jämt. Att en i familjen tvingades vara hemma och vara med i skolan eftersom han inte klarade av ny personal. Familjen protesterade och då hävdade soc att han skulle omplaceras.  Han hade omhändertagits på förlossningen och mamman var missbrukare. Hon ville ändå inte att han skulle omplaceras då försökte soc ta vårdnaden ifrån henne för att kunna verkställa beslutet. Hon hittade till sist död i sin lägenhet därför att familjehemmet sökt henne.  Även där gick vi ut i press och han fick en ny vårdnadshavare. De ville att den nya vårdnadshavaren skulle se till att han skulle omplaceras men så blev det inte. Han såg till att ärendet flyttade till kommunen där pojken bodde och pojken blir nu kvar.  

Sedan finns det ärenden där det inte gått lika bra. En del ärenden vill eller orkar familjehemmet inte slåss och jag kan inte göra det åt dem.

Ibland verkar det ändå finnas anledning så jag håller mig borta även om jag lyssnar och ger råd.

Jag går aldrig in i ärenden och agerar utom möjligen ringa press om jag anser att det verkar tokigt.Jag talar om vad jag fått höra och ber dem kontakta och göra sin egen bedömning. Om de får samma uppfattning så gör de något skriver eller gör program. I de allra flesta fall har media agerat och lyft. Det är inte säkert att det hjälper, det hjälpte inte oss men de flesta känner ändå att de gjort något.

Det är iallafall det som gör att orkar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar