fredag 28 juni 2013

Gårdagen

Ja vad hände då vid vårt besök i riksdagen igen.
Jo på tåget då vi satt och diskuterade vad vi skulle ta upp kom vi på att en hel del frågor egentligen låg på Beatrice Asks bord så jag fick ett ryck, ringde upp och fick tala med en av hennes sakkunniga, en trevlig kille vid namn Gustav
Jag försklarade läget att vi skulle upp, vem vi skulle träffa och vad vi upptäckt och undrade om de var intresserade av att träffa oss och höra oss. Jo visst han skulle kolla och vi skulle återkomma inom en timme.
Då vi återkom var mötet spikat. Vi var välkommna 14.30

Så vi började vårt besök med att göra lite Stockholm. Sedan talade vi med Ulrik Lindgren som var snäll och bjöd på lunch på Rosenbad.
Vi talades vid under 1,5 timme och hade ett mcyekt givande samtal. Han lyssnade och svarade. Vi fick bl.a. veta att det pågår en ny utredning där man även skall se över familjehemmens situation igen vad gäller a-kassa, sjukpeng och villkor.
Om jag minns rätt var det en parlamentisk socialförsäkringsutredning. Får se om jag kan hitta uppdraget.

Sedan fortsatte vi till Rosenbad där vi möttes upp av Gustav, sakkunnig vad gällde familjerättsfrågor. Vi fick träffa honom tillsammans med en annan sakkunnig för domstolarna Aylin.
Båda var mycket trevliga och uppskattade vårt engagemang och vår sakkunskap. Vi hade en mycket bra stund där vi framförde ett antal saker som de skulle titta på eftersom det var (vad de sa iallfall ) nytt för dem och oroväckande. Jag skulle även maila det jag berättat för att de inte skulle missa något. Fick springa till tåget men vi var mer än helnöjda över dagen.

Det kände som vi fått mycket gjort.
Sedan kan vi inte göra med utan vi har lämnat över ansvaret till dem och gör de inget så ligger ansvaret/felet nu på dem inte på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar