tisdag 11 juni 2013

Div bloggar

Skall strax iväg och skall sitta i bilen hela dagen. Bjuder på div bloggar.
Eva Lena Edholm bloggar om att bättre förutsättningar ochs å ger bättre resultat http://evalenaedholm.se/blogg/2013/06/battre-forutsattningar-ger-battre-resultat-och-vinnare-ar-de-placerade-barnen/
Hon skriver:
Min ambition har alltid varit att höja kvalitén på familjehemsvården, jag råkar vara en sån som gillar att alla ska få liknande förutsättningar och att den kommunala socialtjänsten kan ha en familjehemsvård som fungerar utmärkt….. om de får de resurser de behöver från dem som bestämmer.
Jag vet också att det finns privata organisationer som fungerar väldigt bra, de ger sina familjehem både bra förutsättningar och känslan att arbeta i ett team tillsammans med uppdragsgivaren.
Men precis som det finns dålig kommunal familjehemsvård så finns det dåliga privata organisationer, det tycker jag är fel och önskar att Socialstyrelsen kommer på ett sätt att kvalitetssäkra familjehemsvården.
 
Och en som är rädd inför att be om hjälp http://ringaldrigtillsoc.wordpress.com/2013/06/10/socialtjanstens-moten-ar-inte-till-for-mammor-och-pappor/
Mötena med socialtjänsten handlar om svåra, komplexa/komplicerade och smärtsamma samtal där jag som förälder ska klargöra varför jag inte ensam räcker till för mina barns behov.
På mötena förväntas jag ta ställning till socialtjänstens förslag utan att få ta del av underlaget, utan att få tid att tänka över, utan att få svar på de frågor jag har.
Jag har inget emot möten där jag i förväg vet vad mötet ska handla om (dagordning), vilken sorts möte det handlar om (besluts- eller diskussionsmöte), och när det finns en sådan dokumentation i efterhand (protokoll) att mötena känns meningsfulla.
Jag vet att jag behöver hjälp men är rädd för att ingen ska lyssna på mig, att socialsekreterarna ska hota med omedelbart omhändertagande så som de gjort så många gånger. Och jag inser att socialtjänstens möten inte är för mammor och pappor; vi är bara rekvisita, vi ska vara där för att det ska se bra ut. För de har redan bestämt sig, socialsekreterarna
 
Visst är det så.
 Anne Skåner sklriver om att socialtjänsten borde skämmas. http://anneskaner.wordpress.com/2013/06/10/svensk-socialtjanst-borde-skammas-och-har-ar-min-orosanmalan/
Familjehem tror att de äger de placerade barnen och socialtjänsten anser sig ha rätt att på vilka grunder som helst omhänderta barn och göra deras biologiska föräldrar till misslyckade varelser. Det finns bra familjehem men problemet är att ytterst få av dem vågar stå upp och prata om vilken roll de har egentligen. JAG SKULLE skämmas å mitt yrkes vägnar att fatta så usla beslut ang barn o föräldrar att man förstör en hel generation vuxna i framtiden. Jag skulle skämmas som familjhem att förneka placerade barns rätt till sitt ursprung hur djävla dåligt det än var. Jag skulle skämmas över att lägga ord i munnen på barn och anteckna saker de aldrig sagt för att få rätt som tjänsteman. Ni som jobbar med det här politiker och myndigheter har inte lärt ert enda dugg av historiens misstag.

Kan bara hålla med. Vi tjänar alla på att få bort de hem som inte fungerar för att sedan lyfta det vi faktiskt gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar