tisdag 2 april 2013

Grrr

Det första jag fick upp idag var detta
http://www.expressen.se/nyheter/fler-ensamkommande-barn-tvangsutvisas/
Migrationsverket får mer betalt i bidrag ju fler man utvisar.
Antalet tvångsutvisningar av barn har ökat stort i Sverige de senaste tre åren. Projektet heter The European Return Platform for Unaccompanied Minors (ERPUM) och drivs med EU-bidrag.
För varje barn som utvisas får avdelningarna på migrationsverket 4 500 kronor, då det anses vara "ett avslutat ärende".
 
GGRRR vad jag blir arg.
Sedan öppnade jag mailen och där var ett ärenden till. En pojke på 1 1/2 år som skall omplaceras mot släktens vilja. Mamman väntar ett barn till och familjen som barnet skall omplaceras till har redan erbjudits det barnet också. Men varför inte placerade det hos den familjen där det första redan bor? Sedan ett ärende på bloggen snälla kontakat mig. En mamma (en hel familj) som förlorat ett barn men får behålla två för de är så bra föräldrar för de barnen men den minsta anklagas de för att ha slagit men utan att det blivit märken. Däremot tyder allt på rakitis c-vitamin brist eftersom hon inte fått behålla mat och fått brist på både det ena och andra. Det har de även tre oberoende av varandra har diagnostiserat likadant Rakitis.

Hittar slutligen en artikel att man hittat två pojkar ensamkommande flyktingar som dumpats
http://www.expressen.se/nyheter/pojke-hittad-ensam-vid-resecentrum/ en på 13 och en på 10.

Är trött på att inget händer att man kämpar och kämpar och avslöjar fel efter fel och de ansvariga bara rycker på axlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar