fredag 15 mars 2013

Pudel

Då erkänner Hermansson att de vetat om Oasen
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5473234
Markborna larmade Socialstyrelsen om att allt kanske inte stod rätt till på Oasen redan 2010, utan att något hände. Även Marks kommun fick information om familjens upplevelser på hemmet. Trots det har kommunen fortsatt att placera barn där.
Det var dåvarande ordföranden i socialnämnden, Ove Eglinger (S), och sociala utskottets ordförande - Ann Hjertén (S) - som fick ta emot informationen vid ett möte med föräldrarna. Ove Eglinger säger till P4 Sjuhärad att han lämnade vidare informationen till den handläggare på socialförvaltningen, men vill i övrigt inte kommentera frågan
 
Den nuvarande ordförande i socialnämnden, Per-Olof Hermansson (KD), säger dock att informationen nog fastat på vägen - på grund av brister inom nämnden.
Ja vad lätt det är att skylla ifrån sig. Han hade ingen aninng men han läste Bo Edvardssons utlåtande (det ligger på nätet på Örebro högskola) och var så arg över det att han gick ut i press med vad han tyckte om honjom och hans uttlåtande. I den stod det om familjen och Oasen men ändå påstår han att han inte själv visste utan att det är förvaltningnens fel.

Lite anmäkningsvärt är ändå att Owe och Ann återigen hamnar i blåsväder. De som inget gjorde, inget tog tag i och inte lyssnade. De borde ställas till svars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar