torsdag 28 mars 2013

Ingenting

Just nu är jag trött.
Har i och för sig varit sjuk i snart 1 1/2 vecka och det verkar inte vilja gå över så det tar väl ut sin rätt men i allafall.
Jag är uppgiven.
Undrar vad allt kämpande är värt, vad det påverkar.
Visst jag har varit med och påverkat massor av lagar. Det har blivit bättre. Det har gjorts ett antal utredningar utifrån vad som hänt oss eller utifrån vad jag väckt men sedan då?
Blir det några konsekvenser?
Det känns inte så.
Man nöjer sig med att konstatera fakta. Så är det men vad gör man åt det? Ingenting.
Barnskyddsutredningen gjordes men sedan hände inget.
Sammanbrottsutredningen gjordes och konstaterar att det är som jag sa men vad hände? Inget.
Den nya lagen stärkt stöd för barn och unga kom i januari men eftersom socialförvaltningarna säger att de inte kan sjösätta den så betyder den inte mycket. Påverkar alltså ingenting i vissa delar förvärrar den till och med.

Nu har man utsett den som skall se över om barnkonventionen skall bli lag. Vilka konsekvenser det skulle få. http://www.regeringen.se/sb/d/16774/a/213626 Hon heter Antia Wikström.
Hon är en domstolsjurist med stor erfarenhet av familjerätt. Anita Wickström var även sakkunnig i Barnkommittén som under åren 1996-1997 såg över frågan om införlivande av barnkonventionen i svensk rätt.
 
Man har alltså sett över frågan tidigare och vad hände då? ingenting.  Min stora fråga är när skall det börja hända något?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar