tisdag 12 mars 2013

En olycklig dag då barnen förstorar upp en liten grej

I svallvågorna efter reportaget om Oasen är det nu kommuner som väljer att avsluta sina placeringar där. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5470381
Det tror jag är bra. Fler borde markera annars får det inget slut. Media borde granskna fler sådanna hem. Hur man hanterar barn och vuxna.

I Alingsås är det ytterligare en pappa som mördat en mamma inför deras barn.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16398996.ab
De, mamman och tre barn hade kommit hit tidigare och han kom förra året. Han hade hotat dem tidigare med kniv och de fick även då skärsår.
Han försvarar sig med att frun krittiserat honom inför barnen.
Han menar att barnen överdriver när de, svårt skadade efter händelsen, sagt till polisen att han högg ner dem. Och deras mor.
– Det kan vara förlusten över sin mamma som har gjort att dom säger så. Eftersom det var en olyckshändelse och om det är så att min fru inte ville ha mig här i Sverige så varför har hon skickat efter mig? Det var inte så det var.
Pappans inställning till mordanklagelserna är att det var hans fru som attackerade honom. Och att han försvarade sig.
Dagen då hans fru dog beskriver han som en ”olycklig dag”.
– Det var ingenting som jag hade i tanken, att jag skulle skada min fru. Det var inte min mening att det blev som det blev. Och nu det som blivit efter den här händelsen är det jag som har blivit mest drabbad.
I förhören nekar pappan till anklagelserna och menar att dottern lika gärna kunde ha skurit sig vid ett när hon lagat mat.
– Nu förstorar dom upp en liten grej och dom säger att "vår pappa har varit dum mot oss och han har varit elak". Och jag har inte gjort det.
Oj vad synd det är om honom. Hur kan de anklaga honom efter en sån "liten" grej. De förstorar ju bara. De ljuger ju bara för att det blev en så olycklig dag.
Ja vad säger man? Inget tror jag, hans ord talar väl för sig själv. Förstå bara inte att han tror att någon skulle tro honom. Tycka synd om honom.
Det är klart att det är hans rätt, att tukta en kvinna som kritiserat honom inför hans barn ... eller?
Nej i Svergie. Här är det inte tillåtet och synen på kvinnan är en annan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar